Kost og urter

Kost, Urter og Livsstil – ifølge TCM

URT: Kinesiske urter kan både anvendes for sig selv, eller de kan bruges til at understøtte en akupunktur behandling på mange måder. Traditionelt er urter anvendt i te, urteafkog, urtepiller og direkte på kroppen (som i plastre og omslag, fodbade og urteudtræk til at påføre huden, samt i cremer og salver) alt efter, hvad der ønskes behandlet og som en direkte del af daglig kost, i supper, gryderetter, risvælling (congee) og te.

KOST: TCM kost er en forståelse af madvarers natur og deres virkning på kroppen. Ifølge den kinesiske medicin og den filosofi, der ligger til grund for den (teori om Yin og Yang, De Fem Elementer mv), har alle fødevarer en indre natur (kold, kølig, neutral, varm, hed), og de har alle en årstid, de hører til. De har også smag og natur som forbinder dem med et af de fem elementer. Dette gør det muligt at tilpasse kosten individuelt, til en persons indre (u)balance. Det anbefales altid også at tilpasse kosten til vind og vejr og skiftende årstider.